Contact & boekingen: marit.koek@me.com

Missie: een groener Nederland. En wie weet daarna de wereld…ik durf te dromen

Sinds ik zelf kinderen heb, ben ik me nog meer bewust van de waarde van de natuur voor kinderen. Met maar weinig moeite is er voor die kleintjes zoveel leuks te ontdekken en te doen! Daar heb ik vele ideeën voor en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.

Ontwikkelingen op het gebied van groen en duurzaamheid vind ik zeer interessant en belangrijk, maar ik wil ook iets uitdragen: ik sta voor educatie, duurzaam, informatie, fun, groen en natuur. Zodoende kan bijvoorbeeld een groen-formule (tuinspeciaalzaken) zich als eigentijds (eco) merk positioneren. Ik kan dan eigen ideeën en opvattingen op het gebied van tuinen en tuinieren aandragen voor een onderscheidende propositie. Dat kan natuurlijk ook voor een projectontwikkelaar, instelling of gemeente.

BIOGRAFIE

Projecten: al realiseer ik maar een fractie meer groen…

Naast mijn werk als televisietuinman werk ik veel samen met projectontwikkelaars. Ik adviseer en help bij de inrichting van winkelcentra, straten en zelfs hele wijken: Groen en duurzaamheid als uitgangspunt en een onderscheidende factor bij de opzet en uitvoering van nieuwe projecten in plaats van groen als een verplicht gegeven.

In samenwerking met Leyten uit Rotterdam is er een gezamenlijke binnentuin in een prachtig winkelcentrum in Eemnes gerealiseerd. Maar ook in bijvoorbeeld Almere en Rotterdam heb ik meegewerkt aan  dergelijke projecten. Steeds komen zaken als duurzaamheid, milieubewustzijn en sociale aspecten terug in mijn werk. Groen en natuur zijn belangrijke bindende elementen in ons steeds drukker wordende leven.

Workshops en lezingen

Mijn ‘aanbod’ varieert van ‘meet & greet’ tot een op maat gemaakte lezing of workshop. Zo’n meet & greet kan bijvoorbeeld gegoten worden in de vorm van een vragenuurtje, waarin mensen een persoonlijk advies krijgen voor de aanpak van hun tuin. Dat kan dan gaan over ontwerp, plantensoorten of materialen. Maar wat dacht je van een thema? Passend bij het jaargetijde? Bijna alles is mogelijk.

Een workshop kan je bijvoorbeeld binnen een bedrijf organiseren. Maar denk daarbij niet alleen aan de medewerkers, maar ook aan relaties. Vaak een uitstekende mogelijkheid om eens op een andere manier kennis te maken. Groen en natuur zijn voor iedereen begrijpelijke onderwerpen, waarover ik veel weet en boeiend kan vertellen.