Over Lodewijk

In november 1976 werd Lodewijk geboren als derde in een gezin van vier kinderen. Hij groeide op in een 250 jaar oude woonboerderij in de landelijke omgeving van Eemnes. Van kleins af aan was Lodewijk het liefste buiten en geïnteresseerd in alles wat groeide en bloeide. Hij hielp zijn ouders graag in de tuin en moestuin, bouwde hutten, genoot van lange boswandelingen en ging regelmatig de polder in slootje te springen en om er in de winter lekker te schaatsen. 

Groen is altijd een belangrijk en waardevol onderdeel geweest in Lodewijks leven. Toen Lodewijk 15 jaar was begon hij op de zaterdagen en in vakanties als tuinman in het Gooi te werken. Zijn studiekeuze en carrière stappen zijn vervolgens allemaal gezet vanuit zijn passie om met de natuur bezig te zijn. Na de Havo startte hij als ‘Kaderfunctionaris groenvoorziening’ en begeleider van Bos en Natuurterreinen. Daarnaast koos Lodewijk als ‘kopstudie’ een HBO-studie bedrijfskunde welke hij eveneens succesvol af heeft gerond.

In eerste instantie startte Lodewijk als hovenier en tuinontwerper. Sinds 2004 is Lodewijk ook op TV te zien als presentator van diverse “groene” programma’s. In 2012 richtte Lodewijk NL Greenlabel op en is een bekend voorvechter geworden van een groenere en duurzamere wereld. 

Momenteel woont Lodewijk in een duurzame woning in een prachtig stukje natuur aan de rand van Naarden, samen met zijn vriendin en hun twee kinderen Mats en Lotte. In de weekenden en vakanties komen zijn twee kinderen uit zijn eerdere huwelijk hier ook genieten van de groene omgeving. Lodewijk is niet alleen voorvechter van een groene levenstijl, hij leeft hem zelf ook ten volste uit.