Publicaties

Lodewijk publiceert geregeld op opiniepagina’s en op websites. Zijn tweede boek Groen Geluk is in het najaar van 2020 gelanceerd.

Hier een greep uit de recente publicaties van de hand van Lodewijk:

Boeken

Nieuw! ‘Groen Geluk. Tips voor een dagelijks duurzaam leven.

Lodewijk Hoekstra is bekend geworden als tv-tuinman, maar is naast zijn tv-werk fanatiek voorvechter van een duurzame wereld. Hij was van kleins af aan al veel buiten en geïnteresseerd in alles wat groeide en bloeide en daarom gaat het hem aan het hart dat ons gedrag en onze consumptie vaak niet in balans zijn met onze leefomgeving. In zijn boek geeft hij tips en trucs voor een duurzamer en bewuster leven en wil hij mensen inspireren om zelf actie te nemen bij het verduurzamen en vergroenen van de eigen leefomgeving. Water, energie, voedsel, groen in en buiten het huis. Alles komt aan bod!

Bestel via Bol.com

‘Groen Geluk’ is niet alleen een zeer toegankelijk bladerboek met mooie foto’s, quotes (mijn favoriet: ‘Een tuin is geen tuin als er geen planten in staan’) en tips, je steekt er ongemerkt ook nog een hoop van op. – Kim Bergshoeff op EcoGoodies.nl


Lodewijk en het buitenleven

Lodewijk en het buitenleven

‘Lodewijk en het buitenleven’ is een zeer persoonlijke visie op tuinieren en het genieten van buiten. Boordevol inspiratie, praktische tuintips en veel thematuinen. Van strandtuin tot bostuin met natuurlijke zwemvijver. Dat alles aangevuld met uitgebreide informatie over materialen, Lodewijks favoriete planten, en stap-voor-stap tuinklussen. Het boek staat ook vol met prachtige fotografie van Ton Bouwer.

Niet meer in druk, bestel via Bol.com


Opiniestukken

‘Maak natuurinclusief bouwen de norm’

In een open brief, gericht aan de ministers Schouten en Van Veldhoven, roept Lodewijk namens een brede coalitie van bedrijven, wetenschappers en natuurorganisaties het kabinet op om natuurinclusief bouwen tot norm te verheffen. Alleen op die manier is de zo noodzakelijke aanleg van nieuwe woonwijken acceptabel en haalbaar. De oproep heeft een snaar geraakt en is inmiddels o.a. overgenomen door VPRO’s Tegenlicht.

Lees meer op www.nlgebiedslabel.nl


Columns

De Telegraaf

Geregeld schrijft Lodewijk een column in de grootste krant van Nederland, de Telegraaf, waarin hij lezersvragen beantwoordt en tuininspiratie geeft.

Lees meer in de Telegraaf


Groener Wonen

Het (nieuwe) magazine Groener Wonen besteedt veel aandacht aan de tuin. Lodewijk inspireert de lezers met tips en inzichten over de Levende Tuin.

Lees meer op groenerwonen.com


De Groene Stad

Op de website De Groene Stad publiceert Lodewijk een reeks columns over stads- en gebiedsontwikkeling.

Lees meer op de www.degroenestad.nl