Inspirerende initiatieven

Lodewijks missie is om zo veel mogelijk mensen in contact te brengen met groen. Daarom neemt hij geregeld (deel aan) initiatieven om deze missie invulling te geven. Hieronder een greep uit de activiteiten waar Lodewijk zich aan heeft verbonden.

Week van de Groene Tuin

Wanneer het mooie weer er weer aankomt iedereen daar van wil genieten in de tuin is het tijd om aan de slag te gaan en de tuin klaar te maken voor de mooie dagen die komen. Met het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ willen Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, de Tuinen van Appeltern en Branchevereniging VHG consumenten hierbij, juist in deze moeilijke tijd, helpen. Lodewijk is het gezicht van deze jaarlijkse campagne. Kijk ook op steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin

De Week van de Groene Tuin

NK Tegelwippen

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Geef je gewipte tegels op via dit formulier en ze worden bij je gemeente opgeteld. Heeft jouw gemeente zich niet aangemeld? Niet getreurd, wippen kan altijd. Dan wip je mee voor de nationale Tegelteller. Samen met minister Cora Nieuwenhuizen gaf Lodewijk in 2021 het startschot voor deze coole campagne! Kijk ook op nk-tegelwippen.nl.

Het Vergeten Tuinseizoen

Stichting Steenbreek en NL Greenlabel in samenwerking met Stichting De Groene Stad, De Tuinen van Appeltern en Tuinbranche Nederland laten oude tijden herleven en roepen het najaar weer uit tot hét plantseizoen. Tijdens de najaarsactie ‘Het vergeten tuinseizoen’ van 1 t/m 31 oktober wordt iedereen in Nederland via diverse (online) activiteiten geënthousiasmeerd om weer in het najaar actief in de tuin aan de slag te gaan. Kijk ook op www.vergetenseizoen.nl.