TV presentator

Lodewijk is vooral bekend als televisiepresentator. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als tuinman in het populaire RTL4-programma ‘Eigen Huis en Tuin’. Met bijna een miljoen kijkers per aflevering groeide hij uit tot ‘de best bekeken tuinman van Nederland’. Sindsdien is hij dé televisie tuinman van Nederland en naast vaste presentator van tuinprogramma’s ook een veelgevraagde gast in talkshows om te praten over tuinieren, duurzaamheid en de natuur. Sinds 2021 is hij terug bij RTL4 met zijn nieuwe programma ‘Lodewijks Groene Geluk’!

Naast ‘EH&T’ maakte en presenteerde Lodewijk ook voor RTL het groene kinderprogramma Green-kids. In 2017 ontwikkelde hij het programma Groene Handen, dat eveneens uitgezonden werd op RTL4. In de zomer van 2018 maakte Lodewijk de overstap naar het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing, om daar met name uitleg en inspiratie te bieden op het gebied van duurzaam en ecologisch tuinieren. Lodewijk bracht zijn kennis en enthousiasme in om het programma nog groener en duurzamer te maken. Dit was zo succesvol dat Lodewijks rubriek in De Grote Tuinverbouwing een eigen programma verdiende! In 2021 start Lodewijk dan ook met het nieuwe format Lodewijks Groene Geluk, waarin hij iedereen wil inspireren om vooral groener te leven, te wonen en te consumeren. Hiermee keert hij terug naar de zender waar het allemaal begon: RTL4.

“Televisie programma’s over tuinen in Nederland zijn over het algemeen gericht op de meer decoratieve kant van groen en daar is winst te behalen. Zaak is om juist mensen blij en gelukkig te maken met een groene en duurzame leefomgeving waar mens en natuur in balans zijn.”

Lodewijk

Greenkids

Green-Kids is een format dat Lodewijk zelf heeft bedacht om kinderen en de natuur dichter bij elkaar te brengen. Wist je dat er zelfs kinderen zijn die nog nooit in een bos zijn geweest? Door een leuk en aantrekkelijk kinderprogramma te presenteren met een call for action richting groen heeft Lodewijk een trend ingezet die later o.a. door AH is opgepikt in de vorm van de moestuintjes.

Groene handen

Medio 2017 kreeg Lodewijk de kans om een eigen programma te maken over groen en de duurzame leefomgeving. In plaats van grote kostbare make-overs was hier juist ruimte voor de kleinere klussen en leuke tips voor het onderhouden van de tuin. Het programma verdween vanwege het terugtrekken van de hoofdsponsor na twee seizoenen gedraaid van de buis. SBS 6 zag daarop zijn kans schoon om Lodewijk te binden en vroeg hem om een blok te vullen in De Grote Tuinverbouwing. De rubriek Lodewijks Groene Geluk bleek zo’n succes dat het uitgroeide tot een zelfstandig programma….op RTL4!

Koffietijd

Een jaar was Lodewijk de tuinman van Koffietijd.

Expeditie Robinson

Prachtig avontuur en voor Lodewijk was het een droom. Het overleven ging Lodewijk goed af en de natuur was zeer inspirerend, maar het spel beviel Lodewijk minder. Elke dag werd in Maleisië het strand vrijgemaakt van aangespoeld plastic en dit heeft Lodewijk toen echt de ogen nog meer geopend.

De Grote Tuinverbouwing

Vanaf 2018 tot en met de zomer van 2020 was Lodewijk lid van het presentatieteam van De Grote Tuinverbouwing. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toerde Lodewijk wekelijks in zijn speciale bus door het land om de mensen op een plezierige manier te leren over duurzaamheid.

Lodewijks Groene Geluk

In Lodewijks Groene Geluk neemt Lodewijk (de groenste tuinman van Nederland) iedereen graag op een leuke en vooral positieve manier mee op zoek naar groen geluk. Dat is hard nodig omdat met de grote uitdagingen van deze tijd, meer groen in ons leven nodig is. Lodewijks Groene Geluk wil iedereen inspireren om vooral groener te leven, wonen en consumeren.