Tussen 2004 en 2016 was Lodewijk wekelijks te zien als tuinman in het populaire RTL4-programma ‘Eigen Huis en Tuin’. Met bijna een miljoen kijkers per aflevering groeide hij uit tot ‘de best bekeken tuinman van Nederland’. Naast ‘EH&T’ maakte en presenteerde Lodewijk ook voor RTL het groene kinderprogramma Green-kids In 2017 ontwikkelde hij het programma Groene Handen, dat eveneens uitgezonden werd op RTL4. In de zomer van 2018 werd bekend dat Lodewijk de overstap maakt naar het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing om daar met name uitleg en inspiratie te bieden op het gebied van duurzaam en ecologisch tuinieren. Lodewijk brengt zijn kennis en expertise in om het programma nog groener en duurzamer te maken. 

“Televisie programma’s over tuinen in Nederland zijn over het algemeen gericht op de meer decoratieve kant van groen en daar is winst te behalen. Zaak is om juist mensen blij en gelukkig te maken met een groene en duurzame leefomgeving waar mens en natuur in balans zijn.”

Lodewijk

Greenkids

Green-Kids is een format die Lodewijk zelf heeft bedacht om kinderen en de natuur dichter bij elkaar te brengen. Wist je dat er zelfs kinderen zijn die nog nooit in een bos zijn geweest? Door een leuk en aantrekkelijk kinderprogramma te presenteren met een call for action richting groen heeft Lodewijk een trend ingezet die later door AH is opgepikt in de vorm van de moestuintjes.

Groene handen

Medio 2017 kreeg Lodewijk de kans om een eigen programma te maken over groen en de duurzame leefomgeving. In plaats van grote kostbare make-overs was hier juist ruimte voor de kleinere klussen en leuke tips voor het onderhouden van de tuin. Het programma heeft helaas niet geleid tot een verder vervolg, maar het is niet onopgemerkt gebleven en had wel tot gevolg dat SBS 6 Lodewijk vroeg om een blok te vullen in De Grote Tuinverbouwing.

Koffietijd

Een jaar was Lodewijk de tuinman van Koffietijd.

Expeditie Robinson

Prachtig avontuur en voor Lodewijk was het een droom. Het overleven ging Lodewijk goed af en de natuur was zeer inspirerend, maar het spel beviel Lodewijk minder. Elke dag werd in Maleisië het strand vrijgemaakt van aangespoeld plastic en dit heeft Lodewijk toen echt de ogen nog meer geopend.

De Grote Tuinverbouwing

Vanaf 2018 is Lodewijk lid van het presentatieteam van De Grote Tuinverbouwing. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert Lodewijk wekelijks in zijn speciale bus door het land om de mensen op een plezierige manier te leren over duurzaamheid.