Publicaties

Lodewijk publiceert geregeld op opiniepagina’s en op websites. Momenteel is hij bezig aan een tweede boek over duurzaam tuinieren.

Hier een greep uit de recente publicaties van de hand van Lodewijk:

Opiniestukken

‘Maak natuurinclusief bouwen de norm’

In een open brief, gericht aan de ministers Schouten en Van Veldhoven, roept Lodewijk namens een brede coalitie van bedrijven, wetenschappers en natuurorganisaties het kabinet op om natuurinclusief bouwen tot norm te verheffen. Alleen op die manier is de zo noodzakelijke aanleg van nieuwe woonwijken acceptabel en haalbaar. De oproep heeft een snaar geraakt en is inmiddels o.a. overgenomen door VPRO’s Tegenlicht.

Lees meer op www.nlgebiedslabel.nl


Columns

De Telegraaf

Geregeld schrijft Lodewijk een column in de grootste krant van Nederland, de Telegraaf, waarin hij lezersvragen beantwoordt en tuininspiratie geeft.

Lees meer in de Telegraaf


Groener Wonen

Het (nieuwe) magazine Groener Wonen besteedt veel aandacht aan de tuin. Lodewijk inspireert de lezers met tips en inzichten over de Levende Tuin.

Lees meer op groenerwonen.com


De Groene Stad

Op de website De Groene Stad publiceert Lodewijk een reeks columns over stads- en gebiedsontwikkeling.

Lees meer op de www.degroenestad.nl


Boeken

Lodewijk en het buitenleven

Lodewijk en het buitenleven

‘Lodewijk en het buitenleven’ is een zeer persoonlijke visie op tuinieren en het genieten van buiten. Boordevol inspiratie, praktische tuintips en veel thematuinen. Van strandtuin tot bostuin met natuurlijke zwemvijver. Dat alles aangevuld met uitgebreide informatie over materialen, Lodewijks favoriete planten, en stap-voor-stap tuinklussen. Het boek staat ook vol met prachtige fotografie van Ton Bouwer.

Bestel via Bol.com